Een techneut die schrijven kan

Teksten van techneuten zijn zonder vertaalslag vaak niet direct geschikt voor de doelgroep. Wat wilt u met uw tekst bereiken? En voor wie is het eigenlijk bedoeld? Adorte helpt u om dit duidelijk te krijgen en zet uw boodschap om in bondige en heldere tekst waarin de essentie voor de doelgroep duidelijk naar voren komt.

Adorte is thuis in het schrijven van technische documentatie zoals handleidingen en werkplekinstructies. Wij ‘vertalen’ teksten van uw technici/ontwikkelaars naar teksten voor uw (interne of externe) klanten, in duidelijke bewoordingen, eventueel met hulp van illustraties.

Bij Adorte bent u verzekerd van een techneut die schrijven kan, met ervaring in de ontwikkelingsfases en de marketing van een product.

Uitgangspunt bij het opstellen van onze documenten is een methode die zijn oorsprong vindt in het “Simplified Technical English”. Dit resulteert in heldere, eenduidige instructies voor de eindgebruiker, zonder onnodige details. Wij schrijven in het Nederlands of in het Engels.

Eén van de gereedschappen om documenten te schrijven en te beheren is CMS (Content Management Systeem). Wij kunnen u helpen om deze werkwijze in uw organisatie te implementeren.

Moeten er ook teksten vertaald worden? Geen probleem, we hebben voldoende connecties met vertaalbureaus om dit te kunnen verzorgen.

En natuurlijk zijn wij u graag van dienst bij het opstellen van al uw andere communicatie-uitingen zoals bv. jaarverslagen, nieuwsbrieven, beleidsstukken en webteksten.